Beszállítói biztonság

Ez a függőség növeli az üzleti szolgáltatások kiesésének, információbiztonsági támadások és incidensek, a szerződéses nem megfelelőségek vagy a tágabb ellátási lánc megszakadásának („negyedikfeles, vagy 4th party risk”) kockázatát! Ezek komoly pénzügyi és reputációs veszteségeket okozhatnak vállalata számára, ráadásul egy nagyobb, érettebb szervezet egy kisebb, kevésbé biztonságtudatos beszállítón keresztül sokkal hatékonyabban támadható! 

Megoldásunk e kockázatokat kezeli, így a harmadik felek által hozzáadott érték megbízhatóvá válik, mert nem párosul feltáratlan és aránytalan kockázatokkal! 

1.
Kockázatelemzés

Első lépésként azonosítjuk a vállalat beszállítói láncának kritikus pontjait és a harmadik felekkel kapcsolatos potenciális kockázatokat.

2.
Beszállítói audit

A kiválasztott beszállítóknál biztonsági auditot végzünk, hogy meggyőződjünk azoknak a biztonsági előírásoknak való megfeleléséről, amelyeket ügyfelünk előír.

3.
Javaslatok és intézkedések

Az audit eredményei alapján konkrét javaslatokat teszünk a biztonsági hiányosságok kezelésére.

4.
Folyamatos monitorozás

A beszállítói lánc dinamikus, így rendszeres ellenőrzéseket és értékeléseket végzünk, hogy biztosítsuk a folyamatos biztonságot.

Miért éri meg igénybevenni szolgáltatásunkat?

A beszállítói lánc kockázatai gyakran rejtve maradnak, amíg nem történik biztonsági incidens. Szolgáltatásunkkal proaktívan azonosíthatók és kezelhetők ezek a kockázatok, csökkentve ezzel a vállalatoknak a harmadik felekkel kapcsolatos kiberbiztonsági veszélyeket. Ezen túlmenően, a megfelelő beszállítói biztonság növeli az ügyfelek és partnerek bizalmát, és elősegíti a jogszabályi megfelelés elérését.

Kinek ajánljuk ezt a szolgáltatást?

Szolgáltatásunkat különösen azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akik nagy mértékben támaszkodnak külső beszállítókra és harmadik felekre, mint például a gyártók, kiskereskedők vagy pénzügyi szolgáltatók. Emellett azoknak a vállalatoknak is ajánlott, akiknek komplex beszállítói láncuk van, vagy olyan iparágban működnek, ahol magasak az információbiztonsági követelmények.

Hogyan dolgozunk?
Kockázatelemzés

Felmérjük a beszállítókkal kapcsolatos releváns fenyegetéseket, kontrollkörnyezetet, folyamatokat, illetve a teljes beszállítói kört és azonosítsuk a területen fennálló kockázatokat.

Beszállítói értékelés

Priorizáljuk a beszállítókat és megvizsgáljuk biztonsági és kockázati szintjüket, az iparági normáknak, jogszabályoknak és szerződéses követelméneknek való megfelelését.

Javaslatok és stratégiai tervezés

A kockázatelemzés és a beszállítói értékelés alapján javaslatokat teszünk a beszállítói lánc biztonságának javítására, stratégiai és munkatervet dolgozunk ki a beszállítói kockázatok kezelésére.

Kivitelezés és monitoring

Segítünk a javasolt intézkedések végrehajtásában és folyamatosan monitorozzuk a beszállítói lánc biztonságát, hogy időben észleljük és kezeljük az esetleges kockázatokat.

Beszélgessünk!

Tegye fel kérdéseit szakértőinknek!

Szakmai tartalmak a témában
Díjak, minősítések
MAGYARBRANDS DÍJ
2023. 11. 14.

A Fortix és a CyberCamp is elenyerte a MagyarBrands díjat A FORTIX és a CyberCamp is elnyerte a MagyarBrands 2023 díjat “Innovatív Márka” kategóriában.

2023. 11. 13.

Büszkén jelentjük be, hogy 2023-ban Családbarát Vállalat lettünk! Nagy öröm számunkra, hogy a FORTIX csapatát 2023-ban Családbarát Vállalatnak minősítették, és bekerültünk a TOP 3 kisvállalkozás közé ebben a kategóriában.

Díjak, minősítések | Nincs kategorizálva
ISO 27001 TANÚSÍTVÁNY
2023. 09. 12.

Büszkék vagyunk az újonnan szerzett ISO 27001 tanúsítványunkra, amely az elkötelezettségünk záloga A FORTIX számára nem csupán egy tanúsítványt, de a biztonság és megbízhatóság garanciáját is jelenti az ISO 27001 tanúsítvány megszerzése. Az ISO 27001 nemzetközi…

Tanácsadás

FORTIX Consulting Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Magyari István utca 2.
Fsz. 4.

Iroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 4. em. 1.
hello@fortix.hu

Dr. Simon Norbert
+36 30 255 7866
norbert.simon@fortix.hu

CyberCamp

Oktatásszervezés

TELEFON: +36 70 907 2689 vagy +36 70 303 2617
Munkanapokon 10:00-15:00

E-MAIL: webinfo@cybercamp.hu 

Hírlevél
Maradjunk kapcsolatban! Naprakész iparági hírek, izgalmas cikkek, hetente.
Az év Családbarát vállalata 2023Opten A MinősítésAz év Családbarát vállalata 2023Innovatív márka 2023
Fortix facebookFortix LinkedinFortix youtube
Copyright © FORTIX Consulting Kft.