DORA felkészítés

A jogszabály fontos lépéseket tesz annak érdekében, hogy megvédje a pénzügyi rendszert és az ügyfeleket a digitális eseményekből származó kockázatoktól. A DORA rendelettel kapcsolatos tanácsadással és felkészítéssel segítjük a vállalatokat, hogy megfeleljenek az új uniós előírásoknak és hatékonyan kezeljék a kiberbiztonsági kockázatokat. 

A FORTIX a DORA rendelettel kapcsolatos tanácsadással és felkészítéssel segíti a vállalatokat, hogy megfeleljenek az új uniós előírásoknak és hatékonyan kezeljék a kiberbiztonsági kockázatokat. 

A folyamat bemutatása
1.
A vállalatok aktuális kiberbiztonsági helyzetének felmérése. 
2.
A DORA rendelet követelményeinek bemutatása és azoknak a vállalati folyamatokhoz való illesztése. 
3.
A szükséges változtatások meghatározása és azok implementálásának támogatása. 
4.
A DORA rendeletnek való megfelelés ellenőrzése és auditálása. 
5.
Folyamatos tanácsadás és támogatás a rendelettel kapcsolatos változások és frissítések tekintetében. 
Miért éri meg igénybevenni szolgáltatásunkat?

A DORA rendeletnek való megfelelés nem csak jogi kötelezettség, hanem lehetőség is a vállalatok számára. A megfelelés biztosítja, hogy a vállalatok kiberbiztonsági rendszerei naprakészek és hatékonyak legyenek. Szakértelmünk és tapasztalatunk biztosítja, hogy a vállalatok a legjobb gyakorlatokat alkalmazzák, minimalizálva ezzel a kiberbiztonsági kockázatokat és maximalizálva az üzleti hatékonyságot.

Kinek ajánljuk ezt a szolgáltatást?
  • Digitális szolgáltatók: Ez a jogszabály elsősorban a digitális szolgáltatók számára releváns, például az online bankok, fizetési szolgáltatók, online piacterek és más digitális platformok. Ezek a szervezetek magas szintű digitális operatív ellenállóságot kell, hogy biztosítsanak, hogy megvédjék ügyfeleiket és a pénzügyi rendszert a digitális fenyegetésekkel szemben.
  • Pénzügyi intézmények: A DORA különösen a pénzügyi intézményekre vonatkozik, például bankokra, biztosító társaságokra és tőzsdei szolgáltatókra. Ezek az intézmények kritikus szerepet játszanak a pénzügyi stabilitásban, így szigorú digitális operatív ellenállósági intézkedéseket kell alkalmazniuk.

A rendelet fontos lépés az Európai Unióban annak érdekében, hogy megerősítse a pénzforgalomban résztvevő digitális rendszerek operatív ellenállóságát és védelmét. A jogszabály célja a pénzügyi stabilitás és az ügyfelek védelme a digitális fenyegetésekkel szemben. Összességében a DORA segít a pénzügyi intézményeknek és a digitális szolgáltatóknak megerősíteni az ellenállóképességüket, védelmet nyújtani ügyfeleiknek és hozzájárulni a pénzügyi rendszer stabilitásához az Európai Unió területén.

Beszélgessünk!

Tegye fel kérdéseit szakértőinknek!

Szakmai tartalmak a témában
2022. 12. 10.

A cikksorozat előző két részében azzal foglalkoztunk, hogy a Digital Operational Resilience Act, azaz a digitális működési rezilienciáról szóló rendelet (röviden: DORA rendelet) pontosan kikre is fog vonatkozni.

2022. 11. 10.

Digitális pénzügyi szolgáltatások: a Tanács elfogadta a digitális működési rezilienciáról szóló rendeletet

2022. 10. 25.

Az előző részben már utaltunk rá, hogy a Digital Operational Resilience Act, azaz a digitális működési rezilienciáról szóló rendelet (röviden: DORA), a pénzügyi szervezetekre vonatkozó, hamarosan elfogadásra kerülő uniós jogszabály lesz.

Tanácsadás

FORTIX Consulting Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Magyari István utca 2.
Fsz. 4.

Iroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 4. em. 1.
hello@fortix.hu

Dr. Simon Norbert
+36 30 255 7866
norbert.simon@fortix.hu

CyberCamp

Oktatásszervezés

TELEFON: +36 70 907 2689 vagy +36 70 303 2617
Munkanapokon 10:00-15:00

E-MAIL: webinfo@cybercamp.hu 

Hírlevél
Maradjunk kapcsolatban! Naprakész iparági hírek, izgalmas cikkek, hetente.
Az év Családbarát vállalata 2023Opten A MinősítésAz év Családbarát vállalata 2023Innovatív márka 2023
Fortix facebookFortix LinkedinFortix youtube
Copyright © FORTIX Consulting Kft.