CyberCamp GY.I.K
Gyakran ismételt kérdések
Témakör megnevezése

A képzésen rengeteg gyakorlati feladattal találkozhatsz. Ezek sikeres elvégzéséhez a következő minimális követelmények szükségesek:

 • Személyi számítógép.
 • 5 Mbps állandó internetkapcsolat.
 • Microsoft Teams kliens.
 • Webböngésző.
 • Microsoft Office és Adobe PDF dokumentumok olvasására alkalmas programok.
 • Microsoft Remote Desktop kapcsolódást biztosító kliens program.

A még kényelmesebb tanulás és a jobb élmény érdekében ajánlott konfiguráció:

 • Microsoft Windows 10 és 11 Pro, Enterprise, vagy Education operációs rendszer, telepítési jogosultsággal.
 • 50 GB szabad háttértároló kapacitás (SSD).
 • Szélessávú, állandó internetkapcsolat.
 • Microsoft Office és Teams programcsomag.
 • Virtualizációs alkalmazás (Oracle VM VirtualBox, VMware, Hyper-V).
 • Ügyfélkapu, vagy Ügyfélkapu+ alkalmazás.
 • eSzemélyi, és azon digitális aláíráshoz alkalmas tanúsítvány.
 • eSzemélyi olvasására alkalmas NFC/RFID kártyaolvasó a számítógépre telepítve.
 • Okostelefon.

Mindenképp, hiszen a tanórák online képzési formában valósulnak meg.

A képzést úgy állítottuk össze, hogy a kiberbiztonsági tudnivalókat az alapoktól építjük fel. Ha nincs informatikai tudásod, akkor is el lehet végezni a képzést, de elképzelhető, hogy kicsit többet kell tanulnod majd, illetve utána nézned azoknak a dolgoknak, amiket nem ismersz.

A képzés nyelve magyar, de sok angol nyelvű anyagot használunk amit olvasnod kell, ezért egy erős alap nyelvtudás szükséges

Modulzáró vizsga

Minden tantárgy elsajátítása után modulzáró vizsgán fogsz számot adni a tudásodról. Természetesen ebben maximális segítséget nyújtanak a CyberCamp szakértő oktatói, bármi kérdésed lenne, vagy esetleg elakadnál a tananyagban.

A modulzáró vizsgán minimum 60%-os eredményt kell elérned minden tantárgyból, csak ebben az esetben mehetsz a záróvizsgára.
A modulzáró vizsga online formában lesz megtartva, három féle vizsga van, ami tantárgyanként eltérő:

– elméleti teszt vizsga

– gyakorlati feladat

– beadandó

Amennyiben alapos indokkal nem tudsz részt venni a modulzáró vizsgán, egy előzetesen egyeztetett időpontban pótolhatod egy alkalommal.

Záróvizsga

A záróvizsgára bocsátás feltétele, hogy az összes tantárgy modulzáró vizsgáján minimum 60%-os eredményt érj el. Nem mehet záróvizsgára az, akinél akár csak egy tantárgy sikeres eredménye nem igazolt! A záróvizsgára biztosítunk felkészülési időt.
A záróvizsga egy módszertani vizsgarészből és egy komplex gyakorlati feladat megoldásából áll.

Módszertani vizsgarész
A képzés során elsajátított módszertani tudás mérése, mely tesztjellegű, illetve kifejtős feladatokból fog állni. Az módszertani vizsgarészen minimum 60%-os eredményt kell elérni, akkor lesz értékelhető.

Gyakorlati vizsgarész
A képzés során elsajátított gyakorlati tudás mérése, mely feladatmegoldás(ok)ból fog állni. A gyakorlati vizsgarészen minimum 60%-os eredményt kell elérni, akkor lesz értékelhető.

A CyberCamp minden oktatója gyakorló szakember, az oktatott témák szakértői. Bővebb információt megtudhatsz róluk a www.cybercamp.hu oldalon.

Az oktatási napok munkidőn kívül 17:00-20:00 óráig heti három napban kerülnek megtartásra, hétfőn, kedden és szerdán, a munkaszüneti napok, vagy egyéb okból elmaradt oktatási napokat és a vizsgákat / pótvizsgákat csütörtökön tartjuk 17:00-20:00 között.

Minden tanórát felveszünk videóra és az adott héten rendelkezésre bocsátjuk minden résztvevőnek a záróvizsga végéig, tehát nem fogsz lemaradni semmiről.
Fontos! A képzés megengedett hiányzása a teljes tanóra 20%-a. Ha ennél többet hiányzol, akkor még sikeres záróvizsga esetén sem állítható ki részedre tanúsítvány!

Igen, hiszen munkaidőn kívül lesznek a tanórák (hétfőtől szerdáig 17:00-20:00 óráig).

Sikeres vizsgát követően kapni fogsz egy, a nevedre kiállított FORTIX tanúsítványt, mely a képzés részvételéről és sikeres elvégzéséről szól.

Az oklevél önmagában soha nem biztosítja, hogy felvesznek bárhova, még a legnagyobb CISA, CISSP, stb. esetében sem. A képzésünk elvégzését követően tanúsítványt fogunk kiállítani, ami tartalmazza a teljesített modulokat és természtesen ezt az önéletrajzban fel tudod majd tüntetni. Ebben a szakmában ezzel bátran el fogsz tudni indulni.

A 6 hónapos junior kiberbiztonsági szakember képzésünk részvételi díjának befizetése négy módon történhet:

 1. Amennyiben módodban áll, egy összegben ki tudod fizetni a képzés teljes díját 889.000 Ft-ot a képzés indulása előtt. Ez a legolcsóbb választás! Ebben az esetben díjbekérőt vagy azonnal számlát küldünk részedre a fizetési határidő megjelölésével.
  Ezzel kapcsolatos minden részletet oktatásszervezőnkkel egyeztetni tudod. 
 2. Semmi gond, ha nem áll rendelkezésedre a teljes képzési díj egy összegben, válaszd a 3 havi részletben fizetést.
  Így a képzés ideje alatt ki tudod egyenlíteni a számlát, hiszen a képzés indulása előtt csak az első részletet kell befizetned, majd a képzés közepén és végén még 1-1 részletet. A képzés díja: bruttó 305.000 Ft/fő/hó, 3 havi részletben. A teljes képzés díja: bruttó 915.000 Ft.
 3. Amennyiben a 3 havi tandíj sem megoldható most számodra, válaszd a 6 havi egyenlő részletben fizetést.
  Így, a képzés indulása előtt az első részletet kell befizetned, majd a további 5 havi részletet minden hónapban. A képzés díja: bruttó 164.333 Ft/fő/hó, 6 hónapon keresztül. A teljes képzés díja: bruttó 986.000 Ft.
 4. Ha van némi félretett pénzed, akkor ezt a megoldást válaszd. Ebben az esetben az első részlet bruttó 549.000 Ft, a maradék 5 hónapban pedig havi 73.200 Ft. A teljes képzés díja: bruttó 915.000 Ft.

A 3 vagy 6 havi részletfizetés nem hitelszerződés keretein belül történik, de közjegyző általi szerződést fogunk készíteni róla.

Természetesen. A karriert váltóknak/építőknek segítünk álmaik munkájához jutni, de neked a tudást adjuk, amivel meglévő munkádban léphetsz egy magasabb szintre. Jelentkezz bátran!

Néhány hónap alatt, amíg egyébként te is megtalálod a legvonzóbb ajánlatot, nagyon nagy az esély. A képzés elvégzését követően jelentősen nő az esélye az elhelyezkedésnek, hiszen rengeteg tudást és gyakorlati tapasztalatot tudsz szerezni amit a cégek is keresnek. A képzésben pedig a mentorálási programunk keretében aktívan támogatunk benneteket az elhelyezkedésben és karrier irányokban. A képzéssel valójában “beszállsz” a versenybe, ahol nagy a piaci kereslet.

Természetesen a képzés végén is van vizsga ami egy elméleti és gyakorlati vizsga. Közben ahogy megy a képzés is az egyes modulokban is mérjük a fejlődést és tudást folyamatosan (elméleti és gyakorlati vizsgákkal is).

Igen, lehetséges, de mindenképpen érdemes egy olyan környezetben indulni, ahol a téma vesz körül (munkahely, közösség, csapattagok, mentorok)! Természtesen ajánlom a képzésünket, mert az egy nagyon jó kiindulási alap, és összerendeztük nektek, amit tudni kell, így gyorsabban tudsz haladni. Persze, semmi sem állít meg hogy online e-learning kurzusokon és szakmai anyagokon keresztül tanuld meg a szakmát. Fontos még kiemelni, hogy az angol nyelv ismerete legalább középfokon szerintem elengedhetetlen, ha ilyen formában szeretnél indulni (az igazán hasznos szakmai anyagok 95%-a angolul érhető el online).

Ez egy megosztó kérdés, mindenkinek más a tapasztalata. Mi a következőt tapasztaltuk. Az elinduláshoz nem szükséges a diploma, gyakornok vagy junior pozíciókat egyrészt mint még hallgató is el lehet kezdeni, de diploma nélkül célirányos képzésekkel támogatva szintén. Kétség kívül a diploma egy jó kiindulási alap lehet, de meglátásom szerint sok idő, míg egy bootcamp vagy más képzés jóval gyorsabban hozzásegíthet az induláshoz. Amikor pedig már elindultál a szakmában a szakmai tapasztalat és gyakorlat (amit a munkában szerzel meg) sokkal többet számít — sokak érettségivel helpdeskesként/blue teamerként indulnak és pár év alatt “on the job” medior szakik lesznek, gyakorlati tudással felvértezve. Közigazgatásban, állaim érdekeltségű helyeken keresik a diplomát formálisan, a versenyszférában a képességek számítanak; a diploma esetenként “belépő”nek tűnik, de nem feltétlenül kizáró ok a hiánya!

Mivel nagy a szakértő hiány, általánosan, ha a hirdetéshez képest kevesebb vagy kissé eltérő a tapasztalatod, ne jiedj meg, pályázd meg, ha tényleg motivál a pozíció! Nem mondanám, hogy a hirdetések csak “kívánságlisták”, sokszor igen pontosan tudják a cégek mire van szükség, de a motiváció nagyon sokat számít ilyenkor. Kezdőként olyan pozíciókat érdemes keresni, ahol azért támogató környezetben tud fejlődni. A CV-ben hazudni nem ér, és nem is célravezető, és felesleges is.

Mindenkinek lesz egy nagyon tapasztalt szakmabeli mentora a képzés alatt, ám velük szűkebb keretben lehet “dolgozni”, nem a teljes időszakban. Illetve egy osztályfőnök aki mind szakmailag, mind emberileg végig kísér benneteket a képzés ideje alatt. Természetesen az oktatás alatt az oktatók is elérhetők és válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

További kérdésed van?
Írd meg nekünk és munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot
Hasznos dokumentumok

Általános Szerződési Feltételek (2023.12.13-tól)

Általános Szerződési Feltételek (2023.12.13-ig)

Adatkezelési tájékoztató

Elállási nyilatkozat

Panaszbejelentő űrlap

A fenti információk tájékoztató jellegű adatok, nem minősülnek ajánlattételnek.
A CyberCamp Kiberbiztonsági szakember képzés bármely részletében történő változtatásának jogát fenntartjuk.

Tanácsadás

FORTIX Consulting Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Magyari István utca 2.
Fsz. 4.

Iroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 4. em. 1.
hello@fortix.hu

Dr. Simon Norbert
+36 30 255 7866
norbert.simon@fortix.hu

CyberCamp

Oktatásszervezés

TELEFON: +36 70 907 2689 vagy +36 70 303 2617
Munkanapokon 10:00-15:00

E-MAIL: webinfo@cybercamp.hu 

Hírlevél
Maradjunk kapcsolatban! Naprakész iparági hírek, izgalmas cikkek, hetente.
Az év Családbarát vállalata 2023Opten A MinősítésAz év Családbarát vállalata 2023Innovatív márka 2023
Fortix facebookFortix LinkedinFortix youtube
Copyright © FORTIX Consulting Kft.