Érdekességek

„NYÁRI MELÓ”

Itt a nyár és javában zajlanak a szabadságolások is, ezzel együtt viszont éberségünk is természetesen lanyhul, amit ebben az időszakban előszeretettel használnak ki rosszindulatú támadók. 
Célpontjaik pedig minden esetben személyes és céges adataink, jogosultságaink, személyazonosságunk.
Kinek kell a nyári sör és/vagy limonádé mellé egy céges biztonsági incidens?!

Egy kis frissítő a nyári időszakhoz:

  • Kerüljük a repülőtéri töltőállomások használatát az okostelefon feltöltésekor, használjunk inkább power-bankot erre a célra.
  • Illetéktelenek a  „juice jacking” módszert használva juthatnak hozzá telefonunk adataihoz, amelynek során az USB-töltő segítségével továbbítódik az információ, miközben a telefon töltődik.
  • A „juice jacking” akkor következik be, amikor a gyanútlan felhasználók az elektronikus eszközeiket USB portokhoz csatlakoztatják, vagy rosszindulatú programokkal feltöltött USB kábeleket használnak. Ezután a kártevő megfertőzi az eszközöket, így a hackerek könnyedén bejuthatnak.  Innentől már olvashatják és exportálhatják az adatokat, beleértve a jelszavakat, és akár le is zárhatják az eszközöket, használhatatlanná téve azokat.
  • Laptopot ne adjunk fel csomagként, a repülőn pedig használat közben legyünk körültekintőek, hogy utastársaink ne lássanak rá a képernyőnkre.
  • Nyilvános WIFI hálózat használata TILOS! Mindig jelszóval védett hálózatot használjunk! Ha nincs ilyen, akkor használjuk mobiltelefonunkat wifi hot-spotként, vagyis osszuk meg mobilinternetünket más eszközünkkel.
    Ne csatlakozzunk olyan wifi hálózathoz, ami tanúsítvány elfogadását és letöltését kéri tőlünk. Közbeékelődéses támadások (Man-in-the-middle) kivédése érdekében.
  • Telefonunkon kapcsoljuk ki a bluetooth-t és a wifit, ha nem használjuk, mert így akaratlanul is hozzáférést biztosíthatunk a támadóknak.
  • Kapcsoljuk be a „Find My Phone” szolgáltatást, hogy ha esetleg ellopják vagy elhagyjuk a készüléket, akkor megtalálhassuk a segítségével vagy ha kell, akkor letilthassuk és törölhessük a rajta levő tartalmakat.
Beszélgessünk!

Tegye fel kérdéseit szakértőinknek!

Tanácsadás

FORTIX Consulting Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Magyari István utca 2.
Fsz. 4.

Iroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 4. em. 1.
hello@fortix.hu

Dr. Simon Norbert
+36 30 255 7866
norbert.simon@fortix.hu

CyberCamp

Oktatásszervezés

TELEFON: +36 70 907 2689 vagy +36 70 303 2617
Munkanapokon 10:00-15:00

E-MAIL: webinfo@cybercamp.hu 

Hírlevél
Maradjunk kapcsolatban! Naprakész iparági hírek, izgalmas cikkek, hetente.
Az év Családbarát vállalata 2023Opten A MinősítésAz év Családbarát vállalata 2023Innovatív márka 2023
Fortix facebookFortix LinkedinFortix youtube
Copyright © FORTIX Consulting Kft.