Érdekességek, Képzések

KIBŐL LEHET KIBERBIZTONSÁGI SZAKÉRTŐ? TÉNYEK ÉS ÉRVEK!

A rövid válasz erre a kérdésre az, hogy bárkiből. Teljesen komolyan mondjuk ezt! És hogy mire alapozzuk? Több évtized tapasztalatára és a folyamatos tanulásra. Ma már a szakmaváltás teljesen elfogadott dolog, melyet motiválhat az újdonságok iránti vágy, de akár a szakmai hitelesség hiánya is.

Egyre többen válnak kiberbiztonsági szakértővé, kiknek elsődleges feladata, hogy figyelemmel kísérjék a szervezet által üzemeltetett rendszereket, folyamatokat, melyeket folyamatosan meg kell védeni. Ebben hatékony segítséget nyújtanak a szabványok és szakmai ajánlások, a sérülékenységek, így egy kiberbiztonsági szakember rengeteget olvas, fejlődik, tanul, igyekszik lépést tartani a folyamatos szervezeti modernizációval.

EDDIG ÉRDEKESNEK TARTOD? AKKOR OLVASD EL AZT A 4 LÉPÉST, AMELY SEGÍTHET TÉGED EZEN AZ ÚTON:
  • Képzések: mint minden munkakörhöz, ide is szükséges szakmai, formális képesítés, vagy képzés elvégzése. Mivel azonban a kiberbiztonsági szakértői munkakörök nagyon nagy skálát ölelnek fel, és a kiberbiztonsági szakértőnek is több szintje van, tudástól függően így akár már az elejétől fogva el lehet helyezkedni szakemberként.
  • Tanúsítványok: a különböző tanúsítványok (például: CISSP, CCSK stb..) megszerzése lehet a következő lépés, amely már komolyabb elhivatottságot mutat meg rólad.
Kiből lehet kiberbiztonsági szakértő?
  • Más informatikai területen szerzett tapasztalat: előnyt jelenthet, ha van már tapasztalatod informatikai területen, de nem feltétel. Egy IT Helpdesk-es munkakörben, vagy üzemeltetési területen szerzett pár éves tapasztalat előnyt jelenthet, mert már lehet egy átfogóbb képed, hogy hogyan működik egy vállalat informatikai infrastruktúrája.
  • Networking: számos kiberbiztonsági szervezet létezik, akik időközönként konferenciákat, előadásokat tartanak. Ezekre érdemes ellátogatni, mert megtudhatjuk, hogy melyik vállalatnak milyen szakemberre van szüksége, kiépíthetünk magunknak egy hálózatot a potenciális munkalehetőségekből, és emellett még nagyon érdekes szakmai előadásokon is részt vehetünk.
TÉNYEK ÉS TÉVHITEK

Tévhit azt mondani, hogy csak informatikusból lehet kiberbiztonsági szakértő. Természetesen jó, ha van egy informatikai affinitás hozzá, de nem feltétlen szükséges előképzettség. Legjobb, ha kettőt egyszerre tanuljuk és csináljuk, mert úgy magunkra tudjuk szedni az informatikai tudást és mellé a kiberbiztonsági szemléletet.

Tény, hogy ez egy tanulási folyamat, de alapvetően az informatikai területek mindegyike folyamatos tanulással jár, hiszen a technológia folyamatosan fejlődik, így nekünk is fejlődni kell vele. Mindig új sérülékenységeket fedeznek fel, így naprakésznek kell lennünk az aktuális trendekkel.

Bárkiből lehet kiberbiztonsági szakértő, aki szeret felfedezni, folyamatosan tanulni, nyomozni, problémákat megoldani és persze idővel tanítani az újabb nemzedéket.

Beszélgessünk!

Tegye fel kérdéseit szakértőinknek!

Tanácsadás

FORTIX Consulting Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Magyari István utca 2.
Fsz. 4.

Iroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 4. em. 1.
hello@fortix.hu

Dr. Simon Norbert
+36 30 255 7866
norbert.simon@fortix.hu

CyberCamp

Oktatásszervezés

TELEFON: +36 70 907 2689 vagy +36 70 303 2617
Munkanapokon 10:00-15:00

E-MAIL: webinfo@cybercamp.hu 

Hírlevél
Maradjunk kapcsolatban! Naprakész iparági hírek, izgalmas cikkek, hetente.
Az év Családbarát vállalata 2023Opten A MinősítésAz év Családbarát vállalata 2023Innovatív márka 2023
Fortix facebookFortix LinkedinFortix youtube
Copyright © FORTIX Consulting Kft.