Esettanulmány
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. létfontosságú rendszerelemeinek osztályba sorolása és megfeleltetése

A modern távközlési világban az információbiztonság és a kiberbiztonság kulcsfontosságú. A FORTIX és a DIGI közötti együttműködés ezen a területen 2015. óta virágzik, és számos sikeres projektet valósítottak meg együtt. Ebben az esettanulmányban egy különösen fontos projektet mutatunk be, amely a DIGI, Magyarország egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójának létfontosságú rendszerelemei osztályba sorolásával és megfeleltetésével foglalkozott.

DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.
A kihívás

A hatóság a DIGI-t több infrastruktúra eleme miatt nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetővé minősítette, így a 41/2015. BM rendelet hatálya alá kerültek. Az érintett rendszerelemek között olyan kritikus eszközök szerepeltek, mint hálózati routerek, telefonközpontok, műholdas és kábel TV szerverek, valamint kapcsolódó IT infrastruktúra szerverek.

A megoldás

A projekt megvalósítása során a szakértőink a következő feladatokat végezték el:

  • Interjúk készítése a létfontosságú rendszerelemekkel kapcsolatban, majd az OVI tábla szerinti elvárt osztály meghatározása.
  • Az OVI tábla feltöltése a teljesített általános információbiztonsági követelményekkel.
  • Rendszerspecifikus gyűjtés a rendszerelemek teljesített követelményeiről, a szakterületekkel folytatott interjúk során.
  • Az összegyűjtött adatok ellenőrzése és egységesítése.
  • A szervezetre vonatkozó védelmi intézkedések alapján történő besorolás, az SZVI tábla kitöltése során az elvárt és teljesített szintek meghatározása.
  • Osztályba sorolás: Minden létfontosságú rendszerelemre vonatkozóan osztályba sorolást kellett végeznünk. Első lépésként az elvárt osztályt határoztuk meg, majd az interjúk során felmértük a teljesített osztályt. Az eltérések alapján intézkedési tervet készítettünk az ügyfél számára.
A megoldás
Eredmény

A projekt végén átadásra kerültek a rendszerelemenkénti OVI űrlapok, SZVI űrlap és egy vezetői projekt összefoglaló. A FORTIX és a DIGI közötti együttműködés ezen a területen is sikeresnek bizonyult, és a projekt eredményeként a DIGI rendszerelemei osztályba sorolása elkészült, illetve megállapítottuk a még nem teljesülő elvárásokat, ami hozzájárul a cég információbiztonságának növeléséhez.

Konklúzió

A FORTIX és a DIGI közötti sikeres együttműködés nem csupán egy projekt sikerét mutatja be, hanem azt is, hogy milyen mélyreható szakértelmet és elkötelezettséget tudunk nyújtani az információbiztonság területén. A modern távközlési és IT világban a biztonsági kihívások egyre összetettebbek, a vállalatoknak szükségük van egy megbízható partnerre – ilyen a FORTIX – hogy megfeleljenek ezeknek a kihívásoknak. A DIGI projektjének sikeressége azt mutatja, hogy a FORTIX képes hatékonyan és szakszerűen reagálni a legösszetettebb biztonsági kihívásokra is. Más cégek számára ez egyértelmű jelzés arra, hogy a FORTIX az egyik legjobb választás, ha információbiztonsági és kiberbiztonsági kérdésekben keresnek szakértelmet és megbízhatóságot.

“A FORTIX-szal való együttműködés során kiváló szakemberekkel dolgozhattunk együtt, akik nemcsak a szakmaiságukkal, hanem megbízhatóságukkal és precizitásukkal is kiemelkedtek. A projekt minden szakaszában éreztük azt a szakértelmet és elkötelezettséget, amit a FORTIX képvisel. A határidőket pontosan betartották, és minden a felvázolt terv szerint alakult. Az ő segítségükkel egy komplex és kihívásokkal teli projektet sikerült viszonylag könnyedén, zökkenőmentesen megvalósítanunk. Bátran ajánlom a FORTIX-ot minden olyan cégnek, amely magas szintű információbiztonsági szakértelmet és megbízható partnert keres.”
Zsuffa András, Chief Information Security Officer, DIGI

Tanácsadás

FORTIX Consulting Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Magyari István utca 2.
Fsz. 4.

Iroda: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 2. 4. em. 1.
hello@fortix.hu

Dr. Simon Norbert
+36 30 255 7866
norbert.simon@fortix.hu

CyberCamp

Oktatásszervezés

TELEFON: +36 70 907 2689 vagy +36 70 303 2617
Munkanapokon 10:00-15:00

E-MAIL: webinfo@cybercamp.hu 

Hírlevél
Maradjunk kapcsolatban! Naprakész iparági hírek, izgalmas cikkek, hetente.
Az év Családbarát vállalata 2023Opten A MinősítésAz év Családbarát vállalata 2023Innovatív márka 2023
Fortix facebookFortix LinkedinFortix youtube
Copyright © FORTIX Consulting Kft.