fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

Üzletmenet-folytonossági tudatosság hete 2021.

BUSINESS CONTINUITY AWARENESS WEEK 2021

A FORTIX Consulting Kft. stratégiai partnere az üzletmenet-folytonossági szakértők nemzetközi szervezetének, az 1994-ben alapított The Business Continuity Institute-nek (BCI).

A partnerség célja többek között, hogy a FORTIX oktatási központként vegyen részt a hazai üzletmenet-folytonossági tudatosság terjesztésében, amellett, hogy szakértőként a legmagasabb színvonalon szolgáljon az információbiztonság, illetve az üzletmenet-folytonosság területén.

 

2021. május 17-21. között ismét megrendezésre kerül az üzletmenet-folytonossági tudatosító hét (Business Continuity Awareness Week), mely idén az elhúzódó pandémiás helyzetre adott megfelelő, hatékony üzletmenet-folytonosság fontosságáról és az ez iránti elkötelezettségről szól.

A tudatosító hét programja

2021. május 17. 16:00-17:00

Közös nyelvezet kialakítása a rugalmasság kiépítése érdekében

A webinárium angol nyelvű.

Ez a webinárium a munkatársak azon oktatására összpontosít, hogy közös nyelvet és perspektívát hozzanak létre a rugalmasság kialakításával kapcsolatban.

Suzanne Kim üzletmenet-folytonossági tanácsadó egy követhető módszertant mutat be. Amikor valaki kockázatról, kritikusságról, üzletmenet-folytonosságról és az erőforrásokról beszél, akkor a közös nyelvezet révén mindenki megérti, miről beszél a másik. A közös nyelvezet lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy megválaszolják a „Mit jelent ez számomra?” kérdést, és célzottabb erőfeszítéseket tegyenek közösen a szervezeti rugalmasság elérésében.

Regisztráció:https://register.gotowebinar.com/register/5833385688154609935

2021. május 18. 14:00-15:00

A legjobb szakemberek hogyan teszik érdekeltté az üzletet, építik be az üzletmenet-folytonosságot és a vállalati rugalmasságot?

A webinárium angol nyelvű.

 A The BCPcast az elmúlt 6 évben folyamatosan interjúkat készített az üzletmenet-folytonosság legjobb szakembereivel. Az incidensekről és helyreállításokról szóló történetek közös pontja minden esetben az elkötelezettség. Megosztjuk a leghasznosabb tanulságokat és tippeket a szervezetek bevonására az értékesítőktől az igazgatótanácsig.

Előadó: dr: James Watts, a BCPcast marketingvezetője

Regisztráció: https://register.gotowebinar.com/register/3681003715433775372

2021. május 19. 10:00

Az üzletmenet-folytonosság az alkalmazottakkal kezdődik

A webinárium angol nyelvű.

Amikor az üzletmenet-folytonosságról van szó, a szervezeten belül a legtöbb alkalmazott úgy gondolja, hogy nincs benne aktív szerepe, és ez kizárólag az üzlet adott aspektusáért felelős személyeken múlik. Ez azonban nem is állhatna távolabb az igazságtól. Az igazság az, hogy minden alkalmazott felelős az üzletmenet-folytonosság fenntartásában.

John Davison, az F-24 UK ügyvezető igazgatója azt vizsgálja meg, hogy a munkavállalóknak milyen kulcsszerepük van a szervezeten belüli üzletmenet-folytonossági csapat támogatásában. Ez magában foglalja saját elérhetőségeik naprakészen tartását, hogy segítsék a válaszlépések tervezését azáltal, hogy kritikus visszajelzést adnak egy incidens során, és tudják, hogyan kell reagálni a szervezeten kívül, hogy elkerüljék az esetleges márka- vagy hírnévkárosodást.

Az F-24 Európa vezető SaaS (Software-as-a-Service) szolgáltatója az incidens- és válságkezelés, a vészhelyzeti értesítés és az üzleti üzenetküldés területén.

Regisztráció: https://register.gotowebinar.com/register/8663961825979869709

2021. május 19. 12:00-13:00

Most van az a pillanat, amire vártunk, hogy az üzletmenet-folytonosságot beépítsük az üzleti működésbe?

A webinárium angol nyelvű.

Az elmúlt 12 hónap sok vállalkozás számára enyhén szólva is kihívást jelentett. De a világjárvány szervezeteket ért sokkhatása után azt lehet mondani, hogy ennek eredményeként az üzletmenet-folytonosság most kiemelkedő figyelmet élvez vezetői szinten.

Ez a webinárium ügyfeleinktől származó néhány példát fog bemutatni arra vonatkozóan, hogyan tudták az üzletmenet-folytonosságot beilleszteni a szervezetük működésébe. Megvizsgáljuk, hogy a vezetői csapatok miért veszik ma már komolyabban az üzletmenet-folytonosságot, a képzés, a tudatosság, valamint a vállalati kultúra fontosságát.

Szó lesz az otthonról történő munkavégzés néhány szélesebb körű kihívásáról is, valamint arról, hogy az erre történő áttérés (és az összes Zoom és Teams megbeszélés) hosszú távon segítette vagy hátráltatta-e az üzletmenet-folytonossági elkötelezettséget, és a növekvő kiberbiztonsági fenyegetéseket.

Regisztráció: https://register.gotowebinar.com/register/5634849072260136207

2021. május 19. 14:00-15:00

A kollégák elkötelezettségének fenntartása

A webinárium angol nyelvű.

Ez a rövid webinárium arról fog szólni, hogy egy vasúti iparágban működő szervezet hogyan tartotta elkötelezetten a kollégákat az otthonról történő munkavégzés során a kapcsolattartó központokban és az irodákban. Továbbá megvizsgálja, hogy a vállalat mit tett annak érdekében, hogy továbbra is elkötelezettek maradjanak azok a munkatársak, akik 16 hétig munkakörük jellege miatt nem tudtak dolgozni.

Előadó: David Field, üzletmenet-folytonossági menedzser, LNER

Regisztráció: https://register.gotowebinar.com/register/6895646961399515152

2021. május 20. 17:30-19:00

Kinek van szüksége az üzletmenet-folytonosságra? Öveket becsatolni, felszállunk!

A webinárium angol nyelvű.

Tapasztalt szakemberekből álló csapat fogja végigvezetni a mindenki számára releváns témákon. A humoros videoklipekkel és komoly kommentárokkal kiegészített előadáson a csapat tagjai minden tapasztalati szint számára friss betekintést nyújtanak, és interaktív módon mutatják be a tudatosság növelésének lehetőségeit.

Ceremóniamester: Vito Mangialardi AFBCI.

Vito vezeti a Metrolinx, a Torontó környéki tömegközlekedési vállalat üzletmenet-folytonossági menedzsmentjét, ahol jelenleg a Covid-19 Incident Command Team vezetője. 25 éves pályafutása során vezette, lehetővé tette és motiválta a szervezeteket, hogy rugalmasabbá váljanak az üzleti leállásokkal szemben. Vito jelenleg a torontói BCI közösség vezetője.

Csapattagok:

Lisa Jones MBCI, több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezik a szervezeti rugalmasság előmozdításában és a vészhelyzeti tervezés növelésében. Átfogó programokat vezetett az egészségügyben és az oktatásban, jelenleg pedig egy globális élettudományi forgalmazó és gyártó szervezetnél a műveletek és a technológia közötti dinamikus kapcsolatok kiépítésére irányuló együttműködési erőfeszítéseket irányítja. Emellett a BCI USA tagozatának titkára.

John Beattie FBCI, több mint 12 éve a Sungard Availability Services vezető tanácsadója, ahol az üzletmenet-folytonossági, katasztrófa- és adat-visszaállítási, valamint válságkezelési programokat felölelő működési kockázati és rugalmassági programokkal kapcsolatban ad tanácsokat. Korábban a News Corporation-nél és az Ernst & Young-nál töltött be pozíciókat. John a BCI tagja.

Sarah Vakil MBCI, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az üzleti ellenállóképesség és az üzletmenet-folytonosság menedzsmentjének tanácsadójaként, aki a köz- és magánszektor ügyfeleit támogatja Kanadában, az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten. Jelenleg a PWC BCM-gyakorlatát vezeti Nyugat-Kanadában. A BCI Canada igazgatótanácsának is tagja.

Des O’Callaghan FBCI, több mint 30 éve a szakmában dolgozó, félig nyugdíjas szakember. Idejének nagy részét tanácsadással, oktatással, konferenciákon történő előadásokkal és a BCI különböző önkéntes szerepköreinek betöltésével tölti, beleértve a kanadai tagozat vezetését is.

Regisztráció: https://register.gotowebinar.com/register/1004918857833305360

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    (*)