fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

rólunk

 

Ügyfeleink sikerességéhez az általuk létrehozott értékek védelmének megerősítésével járulunk hozzá az információbiztonság, adatvédelem és üzletmenet-folytonosság megfelelő stratégiai megközelítésű, ugyanakkor gyakorlati kezelése által. Szolgáltatásunk mércéje az ügyfeleink oldaláról érzékelhető, velük közösen elért eredményeink.

 

A FORTIX Consulting Kft. jogelődje, a Secure-IT Hungary Kft. 2011-ben alakult, 100%-os magyar tulajdonosi háttérrel.
Elsődleges célunk az volt, hogy az információbiztonság és üzletmenet-folytonosság területén szerzett megrendelői és szolgáltatói tapasztalatokra támaszkodva minőségi és magas szakmai tanácsadást nyújtsunk az ügyfeleink számára.

2014-ben az addigi sikeres feladatok eredményeképpen ugrásszerű fejlődésnek indultunk, új irodába költöztünk, és kibővült szakértői csapattal támogattuk a folyamatosan növekvő ügyfélkörünket.

2015 tavaszán döntöttünk a FORTIX Consulting név használata mellett, hogy egységes és önálló arculattal tudjunk megfelelni az előttünk álló kihívásoknak.
Munkánk során az ügyfelek komplex biztonságát helyezzük előtérbe, mivel hisszük, hogy a vállalatok sikerének egyik kulcseleme az információbiztonság és üzletmenet-folytonossági rendszer megfelelő stratégiai szintű kezelése.

A tanácsadási tapasztalatokból adódó lehetőségeket kihasználva az oktatás területét 2017-től önálló szolgáltatásként működtetjük tovább, immár saját arculattal. Tesszük mindezt abból a felismerésből adódóan, hogy a piacon elérhető hasonló témájú tréningek leginkább egy-egy követelményrendszerhez kapcsolódnak, jellemzően nem használják ki a különböző területek között fellelhető azonosságokat (hasonlóságokat) és alig nyújtanak konkrét megoldásokat, technikákat a megismertetett elvárásokhoz.
A FORTIX Academy különböző szakterületeken kínál oktatási, tréning szolgáltatásokat információbiztonság, üzletmenet-folytonosság és menedzsment témakörökben, továbbá az ezekhez kapcsolódó szakmai területeken.
Az oktatások fő jellemzői a gyakorlatorientáltság, a napi életből vett példák feldolgozása, és a kiemelt szakmai színvonal. A könnyen elérhető követelmények ismertetése helyett az alkalmazható megoldásokra koncentráló tréningek, oktatások eredményeként az ügyfelek képessé válnak a napi működésbe könnyen beépíthető megoldások alkalmazására.

fortix menedzsment

Rónaszéki Péter

Rónaszéki Péter

partner, ügyvezető


Rónaszéki Péter 23 éve foglalkozik információbiztonsággal és üzletmenet-folytonossággal. Eddig a bankrendszer, valamint a repülésinformatika információvédelmi szakértőjeként dolgozott.

1998-tól a Citibank információbiztonsági menedzsere, 2000-től a Budapest Bank információbiztonsági vezetője, 2006-től az ING Bank, 2008-tól pedig a Lufthansa Systems fizikai és információbiztonsági igazgatója volt. 2012-től a FORTIX Consulting Kft. és a Mysec Kft. tulajdonos-ügyvezetője. CISM, CDPSE, ISO22301, illetve ISO27001 vezető auditori minősítésekkel rendelkezik, az ISACA Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja és titkára, valamint alapító tagja az Önkéntes Kibervédelmi Összefogásnak (KIBEV).

Péter 48 éves, 3 gyermek édesapja.

Szabadidejében fotózik és a New SWAMP együttesben zenél.

Farkas Imre

Farkas Imre

cégvezető

Farkas Imre 2000 óta foglalkozik informatikával és információ-biztonsággal, rendelkezik adatvédelmi, informatikai irányítási, kockázatkezelési, üzemeltetési, fejlesztési és üzletmenet-folytonosság szervezési tapasztalatokkal.

Többéves nemzetközi vezetői, projektvezetői, tanácsadói és auditori tapasztalattal rendelkezik.

2000-től az IBM-nél IT üzemeltető majd IT biztonsági felelős, 2006-tól a KÜRT tanácsadója, 2009-től a Budapest Bankban IT auditor majd Információbiztonsági vezető, 2013-tól a Transcom EMEA IT Security Officer-e, majd 2015-től az OTP IT Kockázatkezelési menedzsere volt. Azóta tanácsadóként részt vett és vezetett komplex projekteket Európa-szerte és a Közel-Keleten is.
2016-ban senior tanácsadóként csatlakozott a FORTIX csapatához, 2017. őszétől a FORTIX Tanácsadás üzletágvezetője, majd 2021-től cégvezetője.

Közgazdász diplomával, illetve CCSK, MCSE, CISSP, CISA, CRISC, CGEIT és ISO27001 auditori minősítésekkel rendelkezik.

Ezek mellett büszke szerzője a Zero Day, Zero Budget című, információbiztonsági szakmai könyvnek.

Imre szabadidejét olvasással, befektetésekkel vagy kite/wakeboardozással tölti, attól függően, van-e szél.

team leaderek

Informatika

Balla Teodóra

Balla Teodóra

IT security tanácsadó

grc

Vida Sándor

Vida Sándor

tanácsadó

iroda

Berc Renáta

Berc Renáta

office manager, executive assistant

pénzügy

Nemzetes Anikó

Nemzetes Anikó

pénzügyi vezető

sales

Dr. Simon Norbert

Dr. Simon Norbert

sales manager

Média megjelenéseink

2022.

A kiberbűnözők nem nyaralnak

Világgazdaság, 2022. július 5.

Fontos biztonságnövelő tényező lehet, ha megválogatjuk, milyen weboldalt látogatunk meg. Ha nyílt wifihálózatot használunk, akkor sose jelentkezzünk be olyan oldalra – például a netbankunk –, ahol szenzitív adatokat tárolunk.

Erről és még sok érdekes és hasznos információról olvashatunk Szalka Marcell, a FORTIX tanácsadójának Világgatdaságban megjelent cikkében. 

 

Kiberbiztonsági veszélyek a nyaralás alatt

Bistró, 2022. július 5.

Rónaszéki Péter a Bistróban Lampé Ágnessel beszélgetett a nyári szabadságok alatti kiberbiztonsági veszélyekkel kapcsolatban.

Péter azt javasolja, hogy ne a nyaralásunk indulásakor posztoljunk a közösségi médiában, illetve a szálloda wifijére csak biztonságos kapcsolattal csatlakozzunk. Ezeken kívül még sok hasznos ötletet, információt hallhat a tovább gombra kattintva.

Egyre több a banki csalási kísérlet

Rónaszéki Péter az atv Híradójában nyilatkozott a megnövekedett banki csalások számával kapcsolatban.
Péter azt javasolja, hogy soha senkinek ne adjuk meg a bankkártyánk adatait, ha pedig valaki úgy mutatkozik be, hogy banki alkalmazott, mindenképpen ellenőrizzük le úgy, hogy visszahívjuk az ügyfélszolgálatot.

Fel kell készülni a lehetetlenre is

A Világgazdaságban jelent meg kollégánk, Vas Eszter cikke az üzletmenet folytonosságról és a kibertámadások számának növekedééséről.
Egy idézet a cikkből kedvcsinálóként:
“A kibertámadás az üzleti kiesések listáján a hetedik helyet foglalta el, de a globális gazdaságra gyakorolt hatása alapján napról napra előrébb kerül.”

Üzletfolytonossági tudatosító hét

Spirit FM – Bistro

 

Az üzletfolytonosság minden szervezetnek, vállalatnak az alfája és az omegája… Az üzletfolytonosság tudománya megismerteti a vállalatok vezetőivel és a kollégákkal azt, hogy melyek azok a folyamatok, szolgáltatások és termékek, amelyek a vállalatot át tudják segíteni bármilyen krízisen.”
A Spirit FB Bistrójában Lampé Ágnes beszélgetett Rónaszéki Péterrel a BCAW hétről és az üzletfolytonosság fontosságáról.

Hibrid környezet - cikk a Figyelőben

FIGYELŐ – 2022. 19. szám

 

A nagyvállalatok jellemzően ismerik és alkalmazzák az üzletfolytonossági terveket. A kisebb és közepes cégek számára mindez kissé megfoghatatlan. Az idén lesz az üzletfolytonossági tudatosítás, a FORTIX Consulting is konferenciát szervez.
A cikk a FIGYELŐ nyomtatott számában jelent meg.

Hiányszakma az IT szektorban

Spirit FM – Bistro

 

Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője a Spirit FM Bistro vendégeként az IT szektorban is jelentős szakemberhiányról beszélt.
Csak egy érdekesség az interjúból: 2021. májusi felmérés alapján 460.000 kiberbiztonsági nyitott pozíció volt az USA-ban.

A rendszerváltás utáni legsúlyosabb választási csalásról beszél a Fidesz, de azt se tudni, hogy történt-e jogsértés

TELEX – 2022. április 2.

 

Az átlagemberek nincsenek annak tudatában, hogy ki és hogyan használja a személyes adataikat, ha egyszer beleegyeznek azok kezelésébe. Ezért különféle módszerekkel viszonylag könnyen rá lehet őket bírni arra, hogy megadják ezeket. Erről a témáról kérdezték Rónaszéki Pétert a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetőjét a TELEX cikkében.

Új utakon: kevés a kiberbiztonsági szakember

Világgazdaság – 2022. április 1.

 

A közelmúltban a kis- és a nagyvállalkozások is megtapasztalhatták az agresszív hackertámadások okozta károkat. Általánosságban elmondható, hogy a legjobb nevű felsőoktatási intézmények közül is – az igényekhez képest – csak kevesen kínálnak kiberbiztonsági oktatást. Erről a témáról írt cikket Farkas Imre a FORTIX Consulting Kft. cégvezetője a Világgazdaságban.

Külföldi magyar követségeket is érhet kibertámadás

ATV Híradó – 2022. március 31.

 

Az Orosz-Ukrán konfliktusban a kibertámadások is nagy hangsúlyt kaptak, ahol a biztonsági faktor nem mindig megfelelő. Erről a témáról beszél Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. cégvezetője az ATV Híradóban.

Célkeresztben a digitális tűzharc

Világgazdaság – 2022. március 25.

 

Egyre több és több rendszerrel, alkalmazással, szoftverrel kapcsolatos sérülékenység lát napvilágot, sokszor olyan kritikusságúak is, amelyeknek a javítását szinte azonnal szükséges lenne elvégezni. Erről a témáról írt cikket Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője a Világgazdaságban.

Milyen hatásai vannak a kibertámadásoknak a háborúban?

SPIRIT FM Bistro – 2022. március 1.

 

Az Orosz-Ukrán háborúban zajló kibertámadásokról, azok hatásairól beszél a SPIRIT FM-en Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője.

kibertámadás a háborúban

ATV Híradó – 2022. február 28.

 

Az Orosz-Ukrán háborúban zajló kibertámadásokról beszél az ATV Híradóban Farkas Imre a FORTIX Consulting Kft. cégvezetője.

kibertámadás érte ukrajnát

Spirit FM Bistro – 2022. február 2.

 

Az Ukrán kormányzati oldalak ellen indult kibertámadás. Erről a témáról beszél Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője.

Brutális nagyságú kárt okozott az adathalászat itthon

ATV Híradó – 2022. február 14.

 

Tömegével támadják a banki ügyfeleket a csalók, ugyanazt a becsapós levelet különböző hitelintézetek nevében is kiküldik. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2021 harmadik negyedévében Magyarországon az adathalászattal okozott kár meghaladta a 120 millió forintot. A rendőrség is csatlakozott ahhoz a figyelemfelhívó kampányhoz, amelyben a legnagyobb e-kereskedelmi szereplőkkel felkészítik a felhasználókat az adatlopási kísérletek megakadályozására. Az ATV Híradójának riportjában beszél a témáról Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője.

Viharfelhők helyett felhőbiztonság

Világgazdaság – 2022. február 7.

 

A felhő nem más, mint valaki más számítógépe. Gyakran halljuk ezt a mondatot, amely igen jól összefoglalja a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos aggályokat. Az biztos, hogy a tárolt adatok mennyiségétől és bizalmasságuktól függően az adatok költöztetésének folyamata nagy kihívás a kis- és középvállalkozásoknak. Erről a témáról jelent meg cikke Farkas Imrének a FORTIX Consulting cégvezetőjének a Világgazdaságban.

Digitális higiénia

Spirit FM Bistro – 2022. január 19.

 

Mi is az a digitális higiénia, mire kell figyelnünk, illetve mit higgyünk el, mit ne. Ezekről a kérdésekről is szó van a Bistróban, ahol Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője beszél.

Zsaroló emailben követelnek pénzt csalók

ATV Híradó – 2022. január 10.

 

Újabb zsaroló emailek terjednek az interneten. Ebben a bűnözők azt állítják, hogy hozzáfértek az áldozat számítógépéhez és felvették miközben felnőtt oldalakat nézett. Amennyiben nem fizet, közzéteszik a videókat. Erről a témáról beszél Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője az ATV Híradóban.

2021.

Felhőforradalom

Világgazdaság – 2021. december 10.

 

Az üzletmenet-folytonosság a vállalatok rezilienciáját, ellenálló képességét egyre inkább növeli, egy jól megtervezett és felépített felhőszolgáltatással kiegészítve kifejezetten hatékony lehet egy nem várt esemény miatti leállás bekövetkeztekor. Erről a témáról jelent meg cikke Joó Gabriellának a FORTIX Consulting Kft. vezető tanácsadójának a Világgazdaságban.

Kiberkrampuszok működésben - az online vásárlás veszélyei

SPIRIT FM – 2021. december 9.

 

Az online vásárlás veszélyei az ünnepek közeledtével egyre hangsúlyosabbá válnak. Erről a témáról beszél a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője, Rónaszéki Péter a SPIRIT FM-en.

Várhatóan jövőhéten kezdődik a karácsonyi kiberbűnözési hullám

ATV Híradó – 2021. december 6.

 

Az online bűnözés várhatóan december közepétől válik intenzívvé: ilyenkor tömegével próbálják megszerezni az adatainkat. Erről a témáról beszél a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője, Rónaszéki Péter az ATV Híradóban.

Bankkártyacsalások: van remény!

Világgazdaság – 2021. november 23.

 

„A kiberbiztonsági incidensek 95 százaléka emberi mulasztásra vezethető vissza,”
„A kártyaadatok adathalászattal való megszerzése szintén nem meglepő, hiszen az elmúlt évben 667 százalékkal nőtt a rosszindulatú e-mail-támadások száma,”
Ez csak két megállapítás abból a cikkből, amely a Világgazdaságban jelent meg a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetőjének, Rónaszéki Péternek a tollából.

Adathalászatra figyelmeztet a NAV az SZJA-visszatérítés kapcsán

ATV Híradó – 2021. november 4.

 

Az szja-visszatérítés kapcsán is beindultak az adathalászok. Újra felbukkantak a csaló e-mailek, amelyekben az adóhatóságra hivatkozva próbálják kicsalni a címzettek bizalmas adatait. Ezzel kapcsolatban beszélt Rónaszéki Péterrel a FORTIX Consulting ügyvezetője az ATV Híradóban.

KATTINTÁS ELŐTT NEM ÁRT GONDOLKODNI

Figyelő – 2021. október 29.

 

Lassan tíz éve tartja meg az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség (ENISA) a kiberbiztonsági hónapot, amely a digitalizációval és a technológia fejlődésével járó elektronikus csalásokra és azok kivédésére hívja fel a figyelmet. Ezzel kapcsolatban jelent meg interjú Rónaszéki Péterrel a FORTIX Consulting ügyvezetőjével a Figyelőben.

Felhő: ború vagy derű?

Világgazdaság – 2021. október 25.

 

A digitalizáció, a felhőalapú szolgáltatások fejlődése és az alkalmazásuk az elmúlt években gyorsuló ütemet mutat. Nem véletlenül, hiszen ezek a szolgáltatások nagyban hozzájárulhatnak a szervezetek eredményességéhez és fejlődéséhez. Erről a témáról jelent meg Farkas Imre, a FORTIX Consulting cégvezetőjének cikke a Világgazdaságban.

A felhős rendszerek előnyei és kockázatai

Óbudai Egyetem – 2021. október 22.

 

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap égisze alatt került megrendezésre az Óbudai Egyetemen a Cloud Security Day elnevezésű rendezvény, melyen a felhős rendszerek előnyeiről és kockázatairól tartott előadást Farkas Imre, a FORTIX Consulting cégvezetője.

Digitalizáció, kiberbiztonság - "Gondolkodj mielőtt kattintasz!"

SPIRIT FM – 2021. október 20.

 

2012. óta Európa szerte szerveztnek kiberbiztonsági hónapot, mely a kibertérrel kapcsolatos biztonsági tudatosító kampányok lebonyolítását, oktatásokat, prevencióra történő felhívást tűzte ki célul. Erről a témáról beszél a SPIRIT FM vendégeként Rónaszéki Péter a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője.

INSIDE 2021 – a pénzügyi digitális robbanáson túl

ITB – 2021. október 9.

 

Merre tart a hazai pénzügyi szektor fejlődése a nemzetközi szegmenshez képest? Mi a jelenlegi helyzet a pénzintézeti szektor digitalizációs elvárásaival kapcsolatban? Milyen új ICT-technológiák használata iránt érdeklődnek ebben az amúgy alapvetően konzervatívnak számító pénzintézeti világban? Sok kérdés került napirendre pénzintézeti blokkunk kerekasztal-beszélgetésén, amelyeket (Mester Sándor; ITB moderálásával) Kovács Krisztián (Gránit Bank), Nagyné Agárdi Györgyi (Allianz) és Farkas Imre (FORTIX Consulting cégvezetője) válaszoltak meg.

IT biztonsági kultúra

ITB Magazin – 2021. október 5.

 

Az IT biztonsági kultúráról, kockázatáról szól az ITB magazin októberi száma, melyben e témáról Farkas Imre cégvezetőnk írása jelent meg. 

Kíméletlen kémprogramok

Világgazdaság – 2021. október 1.

 

A kémprogramok Magyarországon is óriási károkat okoznak magánszemélyeknek éppúgy, mint a cégeknek. Erről a témáról jelentette meg a Világgazdaság vezető tanácsadónk, Panyi Zsolt írását.

Kíméletlen kémprogramok - Rádió interjú

Spirit FM – 2021. szeptember 22.

 

A kémprogramok Magyarországon is óriási károkat okoznak magánszemélyeknek éppúgy, mint a cégeknek. Erről a témáról beszélgetnek ügyvezetőnkkel Rónaszéki Péterrel.

A szervezők szerint terheléses támadás érte a rendszert

ATV Start – 2021. szeptember 19.

 

Tegnap délelőtt, néhány óra után állt le az előválasztás, miután a szervezők szerint terheléses támadás érte a rendszert.
Az előválasztáshoz használt rendszer támadásról beszélt Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetője az ATV Híradóban.

Megint csalók támadják a banki ügyfeleket, sokan bedőlnek a trükkjüknek

ATV Start – 2021. szeptember 7.

 

Ismét csalók támadnak: banki ügyintéznőnek álcázva verik át az ügyfeleket.
Erről a témáról beszélt Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetője az ATV Start vendégeként.

Komoly problémák az energiaszolgáltatónál: ezek az ügyfelek tízezer forintot is bukhatnak

Pénzcentrum – 2021. augusztus 31.

 

Napok óta nem működik az ELMŰ-nél az ügyfélszolgálat és az applikáció sem, csalók jelentek meg az ELMŰ nevében.
Erről a témáról jelent meg cikk, melyben Farkas Imre, a FORTIX Consulting Kft. cégvezetője tanácsát idézik.
A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg:

Napok óta nem működik az ELMŰ-nél az ügyfélszolgálat

ATV Híradó – 2021. augusztus 30.

 

Napok óta nem működik az ELMŰ-nél az ügyfélszolgálat és az applikáció sem, csalók jelentek meg az ELMŰ nevében.
Erről a témáról beszélt Farkas Imre, a FORTIX Consulting Kft. cégvezetője az ATV Híradójában.
A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg:

Adategyeztetésnek álcázott adatlopás

Spirit FM Bisztró – 2021. augusztus 13.

 

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy ismét megszaporodtak a banki ügyfelek ellen elkövetett adathalász kísérletek.
Ismét erről a témáról beszélgetett Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője a Spirit FM Bisztró című műsorában.
A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg:

Új módszer a banki csalásoknál, ügyintézőként vernek át ügyfeleket

ATV Start – 2021. augusztus 6.

 

Újabb módszerrel, banki ügyintéznőnek álcázva verik át az ügyfeleket.
Erről a témáról beszélt Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetője az ATV Start vendégeként.

Védettség: Akad némi probléma a GDPR-al

Figyelő – 2021. július 15.

 

Kötelezheti-e a munkáltató munkavállalóit a vakcina felvételére, illetve alkalmazhat-e szankciókat, ha a dolgozó ezt nem vállalja?
Erről és a védettségre vonatkozó személyes adatok kezeléséről kérdezte a Figyelő László Júliát, a FORTIX vezető tanácsadóját és Rónaszéki Pétert, a FORTIX ügyvezetőjét.

10-ből 8 magyar ha tehetné, még mindig otthonról dolgozna

ATV Híradó – 2021. június 28.

 

A témában Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője is megszólal.

Védettségi igazolvány: tanácstalan munkáltatók

Világgazdaság – 2021. június 24.

 

Kötelezheti-e a munkáltató munkavállalóit a vakcina felvételére?
Milyen feltételek mentén kezelheti a védettségi igazolványban szereplő személyes adatokat?
A témában jelent meg László Júlia, a FORTIX Consulting Kft. vezető tanácsadójának cikke az aktuális Világgazdaság vélemény rovatában.

újra a digitális higiéniáról

SPIRIT FM – 2021. június 10.

 

Milyen stratégiát tudnak a vállalatok kidolgozni, hogy alkalmazkodni tudjanak a megváltozott környezethez?
Újra a digitális higiéniáról Rónaszéki Péterrel a Spirit FM interjújában:

Sextortion - zsaroló levelekkel verik át az embereket a kiberbűnözők

ATV Híradó – 2021. június 1.

 

Az ATV híradóban beszél a témáról Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője

 

Kijózanító pofon volt a vállalatoknak a Covid-19

Napi.hu – 2021. május 27.

 

A pandémia ráébresztette a vállalatokat, hogy ideje jobban odafigyelniük a munkavállalóikra – vélekedett a Napi.hu-nak Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője

 

A folytonosságot tudatosítják

Figyelő – 2021. május 21.

 

Az üzletmenet-folytonossági tudatosság hét lezárásaként ajánlunk a délutáni kávé mellé egy kis olvasnivalót, Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetőjének témához kapcsolódó írását az aktuális Figyelő magazinban.

 

Leállások pandémia idején

Világgazdaság – 2021. május 19.

 

Későn ugyan, de a pandémia alatt sok cég ráébredt arra, hogy még egy, hasonló krízist nem fog túlélni.
Rájöttek arra, hogy előre fel kell készülni a rendkívüli helyzetekre.
A héten zajló üzletmenet-folytonossági tudatosság hét kapcsán jelent meg a Világgazdaság hasábjain Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetőjének írása az üzletmenet-folytonosság fontosságáról, mely a szervezet ellenálló képességét biztosító keretrendszer és támogatja az üzleti folyamatok zavartalan működését.

 

Az Üzletmenet-folytonossági tudatosító hétről a SPIRIT FM-en

SPIRIT FM – 2021. május 13.


2021. május 17-21. között ismét megrendezésre kerül az üzletmenet-folytonossági tudatosító hét (Business Continuity Awareness Week), mely idén az elhúzódó pandémiás helyzetre adott megfelelő, hatékony üzletmenet-folytonosság fontosságáról és az ez iránti elkötelezettségről szól.

A programról és a tudatosító hét üzenetéről beszél Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetője a SPIRIT FM reggeli műsorában. 

Ha a vírus eltűnik, a home office velünk marad?

ATV Híradó – 2021. április 21.


A home office-ban dolgozók száma tavaly három hónap alatt meghétszereződött, 2020 májusában minden 5. budapesti munkavállaló otthonról dolgozott.

Ez a lassan másfél év sokunkat megtanított arra, hogy a munkánkat és gyakran a hobbinkat is az online térben végezzük.

A home office jövőjéről készült riportban megszólalt a FORTIX ügyvezetője, Rónaszéki Péter is.

Ügyintézőnek álcázva csapnak le a telefonos csalók

ATV Híradó – 2021. április 21.

 

Banki ügyintézői megkeresésnek álcázott csaló telefonhívások.
A csalók a banki telefonszámokhoz kísértetiesen hasonló telefonszámról indított hívásokkal próbálnak meg személyes adatokhoz jutni.
A témában megszólalt Rónaszéki Péter, a FORTIX ügyvezetője is, az alábbi, 23:08-tól kezdődő riportban.

Több százezer ember kaphatta meg a csaló csomagküldős SMS-eket II.

ATV – 2021. április 16.

Csaló sms, még mindig.

Az alábbi riportban egy kicsit részletesebben is kifejthettük véleményünket a témában.

Több százezer ember kaphatta meg a csaló csomagküldős SMS-eket

ATV Híradó – 2021. március 26.

 

Talán nincs az országban olyan, aki ne hallott volna az sms-ben terjedő csalásról vagy éppen ne kapott volna ilyen üzenetet.
Nálunk is “izzottak a vonalak” és többen érdeklődtek, mit tegyenek, ha a csalók őket is elérték. Aki kicsit is körültekintő volt, fenntartásokkal kezelte az üzenetet, de sokan rutinból, vagy éppen azért, mert valóban csomagot vártak, megnyitották a becsatolt linket. Mit tanácsolhatunk annak, aki mégis rákattintott?
“A telefonon tárolt adatoknak, fényképeknek, sms-eknek, kontaktoknak a biztonsági mentése után egy teljes gyári visszaállítást javasolnak a szakértők.”
Péter Rónaszéki ügyvezetőnkkel készült interjú megtekinthető az alábbi linken:

Hétfőn életbe léptek a bejelentett korlátozások

ATV Híradó – 2021. március 9.

“Nem feltétlenül elvárható egy kollégától az, hogy az otthoni hálózatát ugyanolyan módon és részletesen védje, mint akár egy nagyvállalati környezet.”

Az erről készült riportban Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője is megszólal.

Sosem volt még olyan népszerű az online vásárlás Valentin-napkor, mint most

ATV Híradó – 2021. február 15.

 

Sosem volt még olyan népszerű az online vásárlás, illetve a társkeresők látogatottsága Valentin-napkor, mint most. Ezért is fontos figyelni az online térben történő tevékenységeinkre.
Az erről készült riportban Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője is megszólal.

Törvénnyel segítené az Európai Parlament az otthonról végzett munkát

ATV – 2021. január 27.

 

Az Európai Parlament elfogadta a kezdeményezést, mely szerint törvényben rögzítve szükséges garantálni a munkavállalók számára, hogy a munkaidőn kívül, hátrányos következmények nélkül, távol maradhassanak az elektronikus munkahelyi hálózatoktól.
Az erről készült rövid riportban Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője is megszólal.

Az otthoni munkavégzőket támadják a kiberbűnözők

ATV Start – 2020. december 21.

 

Ügyvezetőnk, Rónaszéki Péter értékes gondolatai az ATV Start-ban a home office-ról, az információbiztonságról és arról, hogy magánemberként, illetve munkáltatóként mit tehetünk adataink védelme érdekében.

Home office-törvény: A szakszervezetek, munkáltatók és munkavállalók is várják

ATV – 2020. november 2.

 

Hol a home-office törvény?
A mai híradóban szakértőként Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője beszélt a távmunka biztonságának fontosságáról.

Jön a Home office-törvény: módosítanák a munka törvénykönyvét

ATV Start – 2020. szeptember 7.

 

Az ATV Start vendégeként Vujity Tvrtkoval beszélgetett Rónaszéki Péter a FORTIX ügyvezetője.
Téma: Jön a Home Office-törvény: módosítanák a munka törvénykönyvét

Jól vizsgázott a távmunka, a munkajogi szabályozásról összel dönthet a Parlament

ATV Híradó – 2020. augusztus 17.

 

A mai híradóban szakértőként Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője beszélt a távmunkáról.

Bevált az otthoni munkavégzés a cégeknek és a dolgozóknak is

ATV Híradó – 2020. augusztus 17.

 

A mai híradóban szakértőként Rónaszéki Péter, a FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője beszélt az otthoni munkavégzésről.

Mit tanulhat egy magyar kisvállalkozó a koronavírusból?

HVG – 2020. május 24.

 

A HVG.hu címoldalán jelent meg Rónaszéki Péter, a FORTIX tulajdonosával készült interjú.

Koronavírus: emiatt is sok munkahely kerülhetett veszélybe

NAPI.hu – 2020. május 2.

 

A NAPI.hu címoldalán jelent meg Rónaszéki Péter, a FORTIX tulajdonosával készült interjú.

A home office bevezetése, annak információbiztonsági, adatvédelmi aspektusainak fontossága

ATV Híradó – 2020. április 27.

 

Rónaszéki Péter az ATV híradóban.
A FORTIX Consulting Kft. ügyvezetője 18.45, 20.30 illetve az ATV Spiriten 21.30-tól a home office bevezetésről, annak információbiztonsági, adatvédelmi aspektusainak fontosságáról beszél.

Kevesen készültek a krízisre

Figyelő.hu – 2020. április 21.

 

A Figyelő.hu is megjelentette a FORTIX interjút. #figyelnekrank