fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

Phishing szimuláció

Az APWG jelentése szerint az elmúlt 4 évben 150%-kal nőtt az adathalász támadások száma évente. 

A phishing vagy más néven adathalászat olyan támadási módszerek halmaza, amelyek során a támadó megpróbálja rávenni az áldozatát bizalmas adatok megadására (pl. személyazonosításra alkalmas adatok, banki és hitelkártyaadatok, valamint jelszavak).  Felhasználói tudatosságtól függően az emberek képesek lehetnek észlelni, cselekedni, jelenteni és megállítani ezeket a támadásokat. Azonban ehhez a megfelelő ismeretekre és tudatosságra van szükség. 

Segítünk ellenőrzött körülmények között végzett adathalász szimuláció lefolytatásával, anélkül, hogy a szervezetet valós anyagi kár érné. A szolgáltatás eredményeként az ügyfeleink pontos képet kapnak arról, hogy mi történne egy hasonló rosszindulatú támadás során, még a támadás valódi bekövetkezése előtt. Az általunk használt phishing tanácsadás segítségével nyomon követhetőek a felhasználói tevékenységek, valamint jelentések, diagramok állíthatók össze a teszt eredményeiről. Ezek alapján személyre szabott oktatási programokat is kidolgozunk, amelyek növelik a munkavállalók tudatosságát és védelmet nyújtanak az adathalász támadások ellen. 

Miért éri meg a phishing szimuláció?

Valós, mérhető eredmény: Felmérheti munkavállalói tudatosságát és felkészültségét az adathalász támadásokkal szemben. 

Proaktív védekezés: Az adathalászat szimulációval megtanítjuk a munkavállalókat a kiberbiztonsági veszélyek felismerésére és megelőzésére. 

Növekvő tudatosság: Személyre szabott oktatási programjaink által a munkavállalók tudatosabbak és képesek lesznek felismerni és kezelni a különböző kiberfenyegetéseket. 

Védelem a lehetséges anyagi veszteségek ellen: A kiberbiztonsági incidensek anyagi veszteségeket okozhatnak a vállalatoknak. A szimulációval és oktatással csökkenthetőek ezek a veszélyek. 

Mindig készen állunk, hogy támogatást nyújtsunk a digitális kor kihívásaival szemben. Célunk, hogy segítsünk Önnek a lehető legbiztonságosabb és leghatékonyabb védelmet kialakítani a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben. Ha kérdése merülne fel, vagy szeretné, hogy segítsünk cégének felkészülni az ilyen típusú fenyegetések ellen, forduljon hozzánk bizalommal.  

Hogyan dolgozunk?

Személyre szabott adathalászat szimulációval (phishing, spear phishing – OSINT technikákkal) segítjük megvédeni a vállalkozásokat. Egy harmadik fél által fejlesztett, napjainkban leggyakrabban használt szolgáltatásokhoz (Google, Microsoft, PayPal, Nexon, stb.) illeszkedő sablonokat használó alkalmazásunk révén, az Ön vállalatának sajátos igényeihez igazított, dizájnelemekben gazdag e-maileket és landing page-eket készítünk. Illetve spear phishing esetében az adott vezető előzetes OSINT technikákkal való felderítését követően, célzott adathalász szimuláció hajtható végre.

 

A tökéletes phishing e-mail és landing page kidolgozása után, szakértő csapatunk gondoskodik az összes szükséges előzetes technikai beállításról. A kampányt a megrendelő által preferált időablakban bonyolítjuk le, ami után csapatunk elemzi és összegzi az eredményeket. Az általunk készített részletes jelentés segít felmérni, hogy mennyire tudatosak munkatársai az adathalászati kísérletekkel szemben. 

 

Egy igazán hatékony védelmi stratégia kialakításához azonban ajánljuk a visszamérést: évente egyszer újabb kampány lebonyolításával biztosíthatja, hogy szervezete mindig naprakész maradjon a kiberfenyegetések elleni védekezésben. Az Ön biztonsága a mi küldetésünk! 

  Kinek Ajánljuk? 

   Minden olyan vállalat számára, akik kíváncsiak arra, hogyan reagálnának a munkavállalók, ha egy valós adathalász támadás érné őket.

   Azoknak a vállalatoknak, ahol bár van információbiztonsági tudatosítás, de szeretnék tudni, a felhasználók mit képesek abból a gyakorlatban alkalmazni.

   Azoknak a vállalatoknak, akik szeretnék minimalizálni egy valós adathalász támadás esetén a veszteségeket.

       Kérdése van, vagy szeretne többet megtudni a FORTIX ‘Phishing szimuláció’ szolgáltatásáról? Vegye fel velünk a kapcsolatot ma, és beszéljük meg, hogyan segíthetünk vállalatának a kiberbiztonsági kockázatok kezelésében!