fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

"Nyári meló"

Itt a nyár és javában zajlanak a szabadságolások is, ezzel együtt viszont éberségünk is természetesen lanyhul, amit ebben az időszakban előszeretettel használnak ki rosszindulatú támadók. 
Célpontjaik pedig minden esetben személyes és céges adataink, jogosultságaink, személyazonosságunk.
Kinek kell a nyári sör és/vagy limonádé mellé egy céges biztonsági incidens?!

Egy kis frissítő a nyári időszakhoz:

 • Kerüljük a repülőtéri töltőállomások használatát az okostelefon feltöltésekor, használjunk inkább power-bankot erre a célra.

 • Illetéktelenek a  „juice jacking” módszert használva juthatnak hozzá telefonunk adataihoz, amelynek során az USB-töltő segítségével továbbítódik az információ, miközben a telefon töltődik.
 • A „juice jacking” akkor következik be, amikor a gyanútlan felhasználók az elektronikus eszközeiket USB portokhoz csatlakoztatják, vagy rosszindulatú programokkal feltöltött USB kábeleket használnak. Ezután a kártevő megfertőzi az eszközöket, így a hackerek könnyedén bejuthatnak.  Innentől már olvashatják és exportálhatják az adatokat, beleértve a jelszavakat, és akár le is zárhatják az eszközöket, használhatatlanná téve azokat.
 • Laptopot ne adjunk fel csomagként, a repülőn pedig használat közben legyünk körültekintőek, hogy utastársaink ne lássanak rá a képernyőnkre.
 • Nyilvános WIFI hálózat használata TILOS! Mindig jelszóval védett hálózatot használjunk! Ha nincs ilyen, akkor használjuk mobiltelefonunkat wifi hot-spotként, vagyis osszuk meg mobilinternetünket más eszközünkkel.
  Ne csatlakozzunk olyan wifi hálózathoz, ami tanúsítvány elfogadását és letöltését kéri tőlünk. Közbeékelődéses támadások (Man-in-the-middle) kivédése érdekében.
 • Telefonunkon kapcsoljuk ki a bluetooth-t és a wifit, ha nem használjuk, mert így akaratlanul is hozzáférést biztosíthatunk a támadóknak.
 • Kapcsoljuk be a „Find My Phone” szolgáltatást, hogy ha esetleg ellopják vagy elhagyjuk a készüléket, akkor megtalálhassuk a segítségével vagy ha kell, akkor letilthassuk és törölhessük a rajta levő tartalmakat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  (*)