fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

Információbiztonság az autóiparban

A keretrendszer

A VDA egy, az autóiparban egyre inkább megkövetelt, korábban minőségügyi (6.3), napjainkban már információbiztonsági (ISA) követelményszabvány is. A VDA ISA abban nyújt segítséget, hogy az autóiparban tevékenykedő vállalatok könnyebben tudják értelmezni és teljesíteni azon biztonsági követelményeket, amelyeket a gyártók (OEM-ek) megkövetelhetnek tőlük. 

A tanácsadási szolgáltatásunk célja, hogy az ügyfeleknek segítséget nyújtson az információbiztonsági szabványoknak való megfeleléshez, amelyet az autóipar szereplői számára készítettek el. 

A tanácsadási szolgáltatás lépései

 1. Az első lépésben szakértőink átvizsgálják az ügyfél adatvédelmi és biztonsági szabályzatait, folyamatait, rendszereit és infrastruktúráját, majd az eredményeket összefoglaló jelentésben összegzik. 
 2. Ezután az ügyféllel együtt dolgozunk azon, hogy az esetleges hiányosságokat kijavítsa, és a biztonsági szabványoknak megfelelő állapotba hozza az infrastruktúráját és folyamatait. Ebben a fázisban szakértőink tanácsokkal és javaslatokkal segítenek az ügyfélnek a szükséges változtatások meghatározásában és végrehajtásában. 
 3. A harmadik fázisban az ügyfelet az átvizsgált és javított rendszerével segítjük a TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) audit végrehajtásában, amelyet akkreditált tanúsító szervezet végez. Az auditot követően, szakértőink segítenek az ügyfélnek az eredmények kiértékelésében és a további fejlesztési területek meghatározásában. 

  Az auditálás

  1. A regisztrációt követően ki kell választani a kívánt auditor szervezetet. 
  2. A fel kell készülni az auditra. 
  3. Sor kerül az önértékelés kitöltésére. 
  4. A korábbiak alapján az auditor elvégzi a szükséges vizsgálatokat. 
  5. Sikeres audit esetén a szervezet megkapja a vonatkozó tanúsítványt.
  6. Az auditált szervezet a kívánt mértékig közzéteszi az audit eredményét. 

     Az általunk nyújtott tanácsadási szolgáltatás segítségével az ügyfelek könnyedén és hatékonyan tudnak felkészülni az autóipari információbiztonsági szabványoknak való megfelelésre, és biztosak lehetnek abban, hogy rendszereik és folyamataik a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak felelnek meg.