fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

Varga Ildikó

A folyamatos fejlődés, tanulás híve vagyok.  Több mint 10 éve dolgozom az oktatási szektorban. Szakterületem az életvezetési, valamint a felsőoktatási tanulmányi és felvételi tanácsadás.  

Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg az andragógia, azaz a felnőttképzés tudományával, a felnőtt korosztály tanulási jellemzőivel, hatékony tanulásmódszertani eszközökkel, valamint a lifelong learning szemléletével, mely azóta fontos alapja szakmai és magánéletemnek is. 

A tanácsadás, a csoportmunka és az emberi erőforrás fejlesztés módszertanát mesterszakos tanulmányaim során sajátítottam el. 

2020 óta foglalkozom life coachinggal, ami az önismeret fejlesztéséhez és céljaink eléréséhez ad kiváló segítséget. Ezeket a technikákat mutatom be Énkirakó nevű instagarm oldalamon is.

 

Végzettségek: Ifjúságsegítő (felsőfokú szakképzés, ELTE)

                              Andragógia alapképzés (felnőttképzési szervező szakirány, ELTE)

                              Emberi erőforrás tanácsadó (mesterképzés, SZIE)

Tagságok:          Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (rendes tag)

                              Tanácsadók az Életpálya Támogatásáért Egyesület (rendes tag)

Oktatott tárgyak

Önfejlesztési technikák

A gyakorlati órák célja:

  • a hatékony önismereti módszerek és tanulási technikák megismerésével és alkalmazásával a résztvevők sikeresen tudjanak lépést tartani az állandóan változó (munka)környezetben,
  • a leendő kiberbiztonsági szakemberek részére a munkaerőpiacon kiemelten fontos soft skillek fejlesztése
  • a szervezeten belüli eredményes munkavégzéshez szükséges, hatékony stresszkezelési, együttműködési és kommunikációs ismeretek átadása.

 

Miről lesz szó? Önismeret, tanulási technikák, kulcsképességek a munkaerőpiacon, célkitűzés, időgazdálkodás, döntés előkészítés, stresszkezelési technikák, az énmárka építése, szervezeti kultúra.

Kommunikációs képességek

Ebben a modulban tovább foglalkozunk az egyik legfontosabb kulcsképességgel, a kommunikációs képességgel:

 Miért ilyen fontos ez a terület? Mivel nincs olyan, hogy nem kommunikálunk.

Nemcsak a munkában, életünk minden területén fontos a megfelelő kommunikációs technikák alkalmazása, ahhoz, hogy valóban azt és úgy közöljük, ahogy szeretnénk.

Mire kell figyelni üzleti környezetben?

Hogyan lehet hatékonyan érvelni, meggyőzni?

Hogyan kommunikáljunk konfliktusos helyzetben?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a gyakorlati feladatok során.

Miről lesz szó? Kommunikációs alapok (kommunikációelmélet), szóbeli és írásbeli kommunikáció, kérdezéstechnika, konfliktuskezelés, asszertivitás, együttműködés, érvelés, meggyőzés, előadás, prezentáció.