fbpx
+36 1 781 4842 info@fortix.hu

Boldog névnapot, fortix!

A naptárakban nem találni, de április 20-án ünnepli névnapját a FORTIX Consulting Kft. Bár idén lesz cégünk éppen 10 éves, azt talán kevesen tudják, a vállalkozás története az alapításkor nem ezen a néven indult.

A kezdetekről és a névváltoztatás okáról kérdeztük ügyvezetőnket, Rónaszéki Pétert.

– Mi volt az oka a 6 évvel ezelőtti névváltásnak?

– Szerettünk volna megújulni arculatban és az egyik erről szóló megbeszélésen felmerült a név kérdése is. Előtte Secure-IT Hungary Kft.-nek hívtak bennünket, ami, mint kiderült nagyon hasonlított egy hasonló profilú cég nevére és ahogy növekedtünk, egyre többször kevertek össze bennünket. Ezért is döntöttünk úgy, hogy keresünk egy új nevet, ami új lendületet adhat cégünknek és már arra tervezzük meg az arculatot.

– Miért éppen FORTIX-ra esett a választás?

– Viccesnek tűnhet, de még megvan az a flipchart papír, amire skicceltük az ötleteinket. Emlékeim szerint a kiindulási alapunk az olasz Forte (erő), illetve az angol Fortress (erőd) szavakból állt és viszonylag rövid idő alatt sikerült megtalálni a FORTIX nevet. Egy másik szempont az volt, hogy a domain-név szabad legyen. 🙂

A biztonság kedvéért a fortx.hu és fortxconsulting.hu domain-eket is beregisztráltuk, de azokat idővel elengedtük.

– Hogyan látod az elmúlt 6 évet?

– Rengeteg minden történt a cégben, gyakorlatilag elmondható, hogy a fejlődésünk akkor indult el, amikor a jogi személy már 4 éves volt. Néhány alapgondolat, szakmaiság, hitelesség, alázat – amit hoztunk magunkkal előző életünkből – ugyan megvolt, de az igazi szervezetté válás csak akkor kezdődött el.

Visszatekintve mindig jó érzéssel tölt el – és ezt kivétel nélkül mondhatom – hogy akikkel együtt dolgoztunk, mindenki erősítette a csapatot és valójában én ebben látom a FORTIX igazi erejét.

Az eddigi úton sok nehézséggel is szembe kellett néznünk, ugyanakkor a csapat egysége és szellemisége mindig megmaradt és átlendített bennünket az éppen aktuális kihívásokon.

– És a következő 6-ot?

– A következő 6 évre még ennél is több fejlődést és változást látok magunk előtt, mind a csapatban, mind pedig szolgáltatásaink terén, aminek egyrészt kiváltó oka és egyben folyománya is ügyfélkörünk folyamatos bővülése.

Továbbra sem vagyunk/leszünk azok a tanácsadók és oktatók, akik mindenhez értenek, de ez nem is célunk.

Ehhez az előttünk álló fejlődéshez azt gondolom még nagyobb szükség lesz arra, hogy a csapatom minden tagja megtalálja azokat a feladatokat és értékeket, ami az ő saját önmegvalósításához, céljainak eléréséhez kell.

– Mi volt a legnagyobb tanulság számodra az elmúlt 6 évben?

– Sok tanuláson és tanulságon vagyok túl az elmúlt időszakban, volt több csalódás is, ami ért bennünket az üzleti életben, de mindig pozitív gondolatokká és tettekké igyekeztünk ezeket fordítani.

Mégis, ha valamit kiemelnék, az a néhány fős ‘egytollú indián’ tanácsadókból a valós szervezetként, több szintű működés elérésének kissé göröngyös útja. Ezt ma már másképp, sokkal céltudatosabban irányítanám, de a tanulás ezen módját mégsem sajnálom.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    (*)