FORTIX Consulting Kft.

ITIL - Information Technology Infrastructure Library

Az ITIL egy informatikai rendszerek üzemeltetésére és fejlesztésére szolgáló módszertan, illetve ajánlás gyűjtemény neve. Az informatikai szolgáltatás-menedzsment egymással együttműködő folyamatok összessége, amelynek feladata, hogy az ügyféllel megállapodott szolgáltatási szinteken biztosítsa az informatikai szolgáltatás minőségét. Az ITIL módszertan leírja és definiálja a kulcsfolyamatokat és egy keretet az informatikai szolgáltatás irányítására. 

 

A kihívás, hogy össze tudják hangolni az informatikát az üzlettel, és partneri együttműködést alakítsanak ki vele, új üzleti lehetőségek megteremtése érde-kében. Ezt úgy kell elérniük, hogy közben csökkenteni kell az informatika teljes költségét. E cél elérésének fő módszere az irányítási és támogatási általános költségek csökkentése, miközben új üzleti modelleket dolgoznak ki az üzletnek nyújtott szolgáltatások minőségének megőrzésére és javítására. 

 

  • Az informatika szolgáltatását hozzá kell rendelni a jelen és jövő üzleti igényeihez és felhasználóihoz.
  • Javítani az informatikai szolgáltatás minőségét.
  • Csökkenteni kell a szolgáltatások hosszú távú költségét.

  • Segítheti egy informatikai szervezetben a folyamatok azonosítását és megvitatását.
  • A figyelmet az egyes folyamatok összehangolására és meghatározására összpontosítja.
  • Az informatikai szervezet azonosíthatja a hatékonyság javítására adódó lehetőségeket.
  • Javíthatja a szervezet azon képességét, hogy jobban menedzselje a szolgáltatásbiztosítást és a szolgáltatások minőségét.

Miért a FORTIX?

Célunk, hogy ügyfeleink rövid- és hosszútávon is a lehető legmagasabb szintű szakmai támogatást kapják tőlünk, ehhez legnagyobb értékünk kollégáink sokéves tapasztalata és magas szakmai felkészültsége.

Munkánk során az ügyfelek komplex biztonságát helyezzük előtérbe, mivel hisszük, hogy a vállalatok sikerének egyik kulcseleme az információbiztonság és üzletmenet-folytonosság megfelelő stratégiai szintű kezelése.

 

 

A projektek kivitelezésében résztvevő munkatársaink mindegyike több éves tapasztalattal rendelkezik vezetési tanácsadásban, audit, működés- és szervezetfejlesztésben, projektmenedzsmentben, információbiztonsági és üzletmenet-folytonossági irányítási rendszerfejlesztő programok, illetve személyes fejlesztő munkák meg-valósításában.

 


 

 További információért keressen minket!

 

Főoldal Szolgáltatás Oktatás ITIL - Information Technology Infrastructure Library

FORTIX Consulting Kft.
H - 1126 Budapest, Orbánhegyi út 49.
E-mail: info@fortix.hu
Telefon: +36 1 781 4842
Fax: +36 1 786 0196